de betoveRING 2010

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 om 18:26

Studente Saskia Mulder is genomineerd voor

de Nederlandse OntwerpWedstrijd voor goud- en zilversmeden

In het jaar 2010 is de vierde achtereenvolgende Nederlandse OntwerpWestrijd (NOW) georganiseerd. Totaal 78 inzendingen kwamen binnen bij de Vereniging Goud- en Zilversmeden: de branchevereniging die vijf jaar geleden het initiatief nam om een ontwerpwedstrijd (NOW) te organiseren, die eens in de twee jaar terugkeert.

Naast Nederlandse goud- en zilversmeden zijn ook studenten van de Vakschool in Schoonhoven en studenten van diverse kunstacademies uitgedaagd een ring te ontwerpen dat aansluit op het thema ‘De BetoveRING’. Het ontwerp van Saskia Mulder behoorde volgens de jury tot een van de beste ontwerpen. Zij verbeeldde het thema in een ring bestaande uit een toverbol met een verrassende binnenkant.

 

Mágikus Tavirózsa

Saskia Mulder ontwierp de ring ‘Mágikus Tavirózsa’, waarbij de zwarte toverbol staat te twinkelen op zijn voetstuk. Als de zwarte nacht verdwijnt komt een schone zilveren waterlelie tevoorschijn. Met dit ontwerp nomineerde zij zich voor de wedstrijd.

 

“Een prachtig en verrassend ontwerp”, zo oordeelde de jury bestaande uit: Fred Brom (Juwelenexpert, Juwelier Steltman Den Haag), Corien Pompe (Volvo Cars Nederland, Strategic Chief Designer C&M), Ger de Bruijn (Goudsmid, voorzitter VGZ) en Diana Lemmens (Goudsmid en vormgever van DIART in Beek en bestuurslid VGZ).

 

Prijsuitreiking

Omdat het ook was toegestaan om een dummy versie in te zenden, krijgen de vijftien genomineerden tot begin februari de tijd om hun ontwerp te optimaliseren. De jury selecteert op basis van de uitgevoerde sieraden drie prijswinnaars. Begin maart wordt bekendgemaakt wie zich de gelukkige winnaar van de wedstrijd mag noemen. De vijftien genomineerde ringen inclusief de ingezonden ontwerpen zullen na de prijsuitreiking in een rondreizende expositie door heel Nederland te zien zijn. Voor een voorproefje kunt u op 27, 28 of 29 november komen kijken op de beurs Het Juweel in Slot Zeist.

 

Vakschool in Schoonhoven

De Vakschool in Schoonhoven leidt creatieve, ondernemende en technische jongeren op tot goud- en zilversmid, juwelier of uurwerktechnicus. Voor meer informatie kijk www.vakschoolschoonhoven.nl.

 

-------------------------------Einde persbericht-------------------------------


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.